Het Vogelnest

Het Vogelnest is verhuisd! Sinds 16 maart 2017 is het Vogelnest overgevlogen naar Wouwstraat 23.

In juli 2016 zijn vijf flatjes aan het Vogelplein in Dordrecht omgetoverd tot Het Vogelnest. Deze plek dient als ontmoetingsruimte, restaurant, atelier, moestuintje, barbecueplaats, kantoortje en nog veel meer. Doel van het Vogelnest is het samenbrengen van buurtgenoten om de buurt mooier en creatiever te maken. De multifunctionele ruimtes kunnen op tal van manieren gebruikt worden en het mooie is, iedereen is altijd welkom!

Samen met Woonbron, die de flatjes beschikbaar stelt, hebben Lotti Hesper, Ifor Schrauwen en Robis Seidran Koopmans dit project opgezet. Zij zetten zich in voor de sociale cohesie in de Vogelbuurt in Dordrecht, een buurt met een negatief imago. Het idee achter dit initiatief is om door middel van laagdrempelige programmering nieuwe vormen van verbinding te stimuleren en de buurt actief te betrekken bij de invulling van de activiteiten. Uiteindelijk moet dit een plek worden waarin mensen een alternatief kunnen zien voor hoe we ook met elkaar en met de wereld om ons heen om zouden kunnen gaan.

Het Vogelnest biedt een plek waar buren samen dromen kunnen realiseren. Samen koken, kunstprojecten ontwikkelen, sporten, schilderen, creatief bezig zijn, lekker eten, er gebeurt van alles!

Neem een kijkje op hun Facebookpagina voor de laatste updates.

14138240_661559020663093_1708058756792526559_o