Plan B Store Emmen

In de week van 30 oktober tot 3 is een leegstaand pand in de binnenstad van Emmen omgedoopt tot Plan B Store. Tijdens deze week heeft Floor Ziegler samen met stadmaker Alya Assen en ambtenaar Kristin Schwandt uit Emmen zoveel mogelijk stadmakers, creatieven, ondernemers, bewoners, ambtenaren, instellingen en bedrijfsleven betrokken bij het thema ‘leegstand in de binnenstad van Emmen’, en hen uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de Plan B Store. Ook werkten zij samen met het netwerk en de stagiaire(s) van Growing Workplace en de Experimenteerbuurt.

Plan B Store was een ‘winkel van een week’ en onderdeel van het Onderzoeksproject Plan B, Centrum Visie Emmen, een tijdelijke ontmoetingsplek voor de stadmakers van Emmen, een inloopwinkel voor de bewoners om hun ideeën voor de binnenstad te delen, een podium voor creatieven om hun creativiteit in te zetten voor de binnenstad, te uiten, vorm te geven en tentoon te stellen, een impuls en uitprobeer locatie voor ondernemers die al (lange tijd) broeden op een plan of droom hebben, een ‘informatiebalie’ voor de gemeente om de Emmenaren in te lichten over de Centrum Visie, een plek voor een goed gesprek, dialoog, brainstorm en bijeenkomsten, een ‘spotplek’ waar (nieuwe) kwartiermakers worden gevonden, geactiveerd en verbonden aan het thema binnenstad.

Kortom: Plan B Store werkte als een startend motortje voor nieuwe verbindingen, energie, inspiratie, ideeën, concepten en programmering die kunnen gaan leiden naar concrete oplossingen, projecten, kwartiermakers en samenwerkingen in de (binnen)stad van Emmen.

In deze eerste week van november werden tevens de eindresultaten van het gehele onderzoeksproject publiek gepresenteerd middels werksessies, een tentoonstelling en een presentatieavond.

Het onderzoek is ondersteund door het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie.

 

Op het Stadmakerscongres 2017 gaven Floris van der Zee en Floor Ziegler een presentatie over Plan B en de Plan B Store in Emmen.