Social Design & Politie

Floor Ziegler is betrokken geweest bij het project From the Police with Love, samen met agenten Ingrid en Anne Mieke is ze in gesprek gegaan met jongeren in Amsterdam Zuid en Noord over de prestatiedruk en stress in hun leven
Floor Ziegler is als één van de social designers/stadmakers betrokken bij  het project From the police with LoveDoordat de samenleving snel verandert en vraagstukken complexer worden, zoekt de politie ‘vreemde vrienden’ om andere manieren van werken en zijn te ontdekken. Social design is het vakgebied waarin ontwerpers en kunstenaars met hun werk systemische impact willen hebben op sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Het Social Design Repertoire is een waardevolle aanvulling op de huidige manieren van werken, organiseren en leren bij de Nederlandse Politie. 

Om de meerwaarde hiervan te onderzoeken zijn social designers gekoppeld aan wijkagenten in Nederland met een eigen vraag. Vragen die gaan over een pijnlijk punt in de samenleving waar de agent in de praktijk tegenaan loopt. Van 14 mei t/m juli 2019 werken de designers en agenten samen aan een ontwerp/een actie/een interventie wat iets teweeg brengt rond dat vraagstuk. In die periode worden deze ontwikkelingen gevolgd en gedeeld op Instagram. De uiteindelijke voorstellen worden getoond op Embassy of Safety op de Dutch Design Week (19 t/m 27 okt. 2019).