Voor-De-Straat

Voor-de-Straat; van de langste naar de leukste winkelstraat.

Stel je voor: de langste straat van Nederland wordt ook nog eens de leukste straat van Nederland. We hebben het over de Voorstraat in Dordrecht. Met een pluimage aan diverse mensen uit de stad: ondernemers, omdenkers, stadsvernieuwers, creatievelingen, stadmakers of gewoon mensen met een passie. Samen kunnen zij de stad een beetje mooier maken, een beetje hipper, een beetje anders en kruisbestuivingen veroorzaken.

Dat kan bereikt worden als krachten worden gebundeld. Tijdens het VOOR-DE-STRAAT project worden zoveel mogelijk sleutels verzameld van de panden die in de stad leegstaan om de leegstand aan te pakken en nieuwe initiatieven de ruimte te geven. Om een een beweging te veroorzaken die mensen versterkt, verbindt en mensen naar de stad brengt. Het project zal in totaal 2 jaar gaan duren en steeds zal de stad een beetje opfleuren. Van dit project is Floor Ziegler mede-oprichter en conceptbedenker.

Singer-songwriter en ondernemer Claire Schuyff gaf als eerste vorm aan de nieuwe invulling van de Voorstraat met haar ‘Bluebirds in the Backyard’.

 

Lees hierover meer op www.facebook.com/voordestraat.